Evangheliile, "Vestea cea Buna" pe care o aduc popoarelor sfiintii Matei, Marcu, Luca si Ioan, discipolii ce ne vorbesc despre viata si invatatura lui Iisus Hristos. Textul este cel agreat de B.O.R si respecta ordinea traditionala.
Foarte puțini mai știu să gătească românește, iar și mai puțini o fac. Volumul reprezintă inventarierea bucatelor românești. Nu este o selecție, ci o cuprindere cât mai întregitoare a ceea ce înseamnă tradiție și artă culinară românească (dimpreună cu vinuțul corespunzător).
Secolul al XX-lea are cea mai bogată istorie din întreaga existenţă a omenirii. Volumul de față tratează cu luciditate prima partea a secolului, în care România a parcurs o evoluţie extrem de importantă şi contradictorie, care merită să fie cunoscută de toţi cei interesaţi de propriul trecut, de înţelegerea locului şi a rolului românilor în istoria Europei.
Cartea prezintă o istorie a băuturilor spirtoase, sub numele prin care sunt cunoscute în România: ţuică, pălincă, horincă, vin ars sau rachiu. Este descris procedeul distilării din vremurile de demult, atât în lume cât şi în Ţările Române.
Metafizica este una din lucrările principale ale lui Aristotel și o operă esențială a filosofiei europene. Cartea a avut o influență majoră în istoria ideilor și, alături de alte scrieri ale lui Aristotel, a stat la baza gândirii europene occidentale.
În 1841 apărea la Iaşi o „Carte de bucate boiereşti - 200 reţete cercate de bucate, prăjituri şi alte trebi gospodăreşti” în spatele cărora se ascundeau doi boieri: Mihail Kogălniceanu şi Kostache Negruzzi. Cartea de faţă este un rezultat al activităţii practice - reţetele sunt cercate, nu compilate pur şi simplu de prin alte părţi.
Evangheliile, "Vestea cea Buna" pe care o aduc popoarelor sfiintii Matei, Marcu, Luca si Ioan, discipolii ce ne vorbesc despre viata si invatatura lui Iisus Hristos.Textul este cel agreat de B.O.R si respecta ordinea traditionala.
Rugăciunile pentru sănătate sunt cu adevărat miraculoase, fiind cunoscute situații frecvente când medicii au epuizat tratamentele derivate din cunoșterea medicală, în străduința de a vindeca, iar la final, sfătuind bolnavul să se roage împreună cu familia
Lucrarea cuprinde cateva dintre cele mai importante marturisiri de credinta ortodoxa, de la rugaciunea domneasca (Tatal nostru), la fundamentul teologic otodox, Simbolul Credintei (Crezul), la minunatele alcatuiri ale monahilor trecuti in randul sfintilor (Efrem Sirul, Ioan Gura de Aur).
Volumul are o valoare inestimabilă, atât prin forma cât și prin conținut, rugăciunile către Sfânta Fecioară sunt miraculoase, întrucât Maica Domnului ni l-a oferit pe Dumnezeu Fiul, mântuitorul omenirii.
Este o carte crucială a modernității. În baza Criticii Metafizicii, Kant aduce o înțelegere a spațiului, timpului și cauzalității ca forme pure a priori care structurează cunoașterea senzorială; face revoluție în gândirea cunoașterii.