Foarte puțini mai știu să gătească românește, iar și mai puțini o fac. Volumul reprezintă inventarierea bucatelor românești. Nu este o selecție, ci o cuprindere cât mai întregitoare a ceea ce înseamnă tradiție și artă culinară românească (dimpreună cu vinuțul corespunzător).
Secolul al XX-lea are cea mai bogată istorie din întreaga existenţă a omenirii. Volumul de față tratează cu luciditate prima partea a secolului, în care România a parcurs o evoluţie extrem de importantă şi contradictorie, care merită să fie cunoscută de toţi cei interesaţi de propriul trecut, de înţelegerea locului şi a rolului românilor în istoria Europei.
În 1841 apărea la Iaşi o „Carte de bucate boiereşti - 200 reţete cercate de bucate, prăjituri şi alte trebi gospodăreşti” în spatele cărora se ascundeau doi boieri: Mihail Kogălniceanu şi Kostache Negruzzi. Cartea de faţă este un rezultat al activităţii practice - reţetele sunt cercate, nu compilate pur şi simplu de prin alte părţi.
Metafizica este una din lucrările principale ale lui Aristotel și o operă esențială a filosofiei europene. Cartea a avut o influență majoră în istoria ideilor și, alături de alte scrieri ale lui Aristotel, a stat la baza gândirii europene occidentale.
Cartea prezintă o istorie a băuturilor spirtoase, sub numele prin care sunt cunoscute în România: ţuică, pălincă, horincă, vin ars sau rachiu. Este descris procedeul distilării din vremurile de demult, atât în lume cât şi în Ţările Române.
Acestă lucrare constituie expunere monumentală integrată a întregii tradiții culturale grecești în perioadele timpurii și clasice. Un studiu profund și atemporal al temeiului civilizației occidentale.
Dionisie Aeroapagitul este probabil cel mai mare scriitor mistic din toate timpurile. Această versiune românească a scrierilor areopagitice aparţine celui mai valoros traducător român de literatură greacă creştină, părintele Dumitru Stăniloae.
Album ce conține o colecție de fotografii inedite ale orașului Constanța de la începutul secolului XX.
Bucătăria tradițională românească este denumirea pe care o poartă rezultatul sintetizării, în timp, a gusturilor și obiceiurilor gastronomice specifice poporului român.
Ceremonia japoneză a ceaiului, sau Chanoyū, cum ne explică maestrul, se ascunde de multe ori sub o mască derutantă, amăgitoare.Băutul ceaiului nu este doar „băutul ceaiului”, ci un act care ne transportă până în adâncurile cele mai profunde ale existenţei noastre.
Volumul de faţă redactat sub forma unei colecţii de eseuri şi publicistică surprinde însăşi esenţa viziunii artistului plastic: însemnări privitoare la creaţie, „anatomia sacrului”, scurte reflecţii asupra modernismului, alături de interviurile pe care artistul le-a oferit în anii 1997, 2000, 2005, 2008, evocări şi scrisori.
Această carte prezintă mai multe argumente care susţin necesitatea unui comportament moral în afaceri şi pertinenţa criteriilor etice în adoptarea deciziilor manageriale.