Catalog de produse
Se incarca...
Bucătăria tradițională românească este denumirea pe care o poartă rezultatul sintetizării, în timp, a gusturilor și obiceiurilor gastronomice specifice poporului român.
Album ce conține o colecție de fotografii inedite ale orașului Constanța de la începutul secolului XX.
Autorul este profesor la Facultatea de Filosofie, Universitatea din Bucureşti, membru al Academiei Române. Studiile din această carte sunt o analiză din perspectiva istoriei filosofice a mitologiei româneşti.
În 1841 apărea la Iaşi o „Carte de bucate boiereşti - 200 reţete cercate de bucate, prăjituri şi alte trebi gospodăreşti” în spatele cărora se ascundeau doi boieri: Mihail Kogălniceanu şi Kostache Negruzzi. Cartea de faţă este un rezultat al activităţii practice - reţetele sunt cercate, nu compilate pur şi simplu de prin alte părţi.
Evangheliile, "Vestea cea Buna" pe care o aduc popoarelor sfiintii Matei, Marcu, Luca si Ioan, discipolii ce ne vorbesc despre viata si invatatura lui Iisus Hristos. Textul este cel agreat de B.O.R si respecta ordinea traditionala.
Cartea prezintă o istorie a băuturilor spirtoase, sub numele prin care sunt cunoscute în România: ţuică, pălincă, horincă, vin ars sau rachiu. Este descris procedeul distilării din vremurile de demult, atât în lume cât şi în Ţările Române.
În medicina poporului nostru se găsesc idei străvechi, care ne pot conduce la cunoaşterea unui fond ancestral. Studierea lor ne poate aduce uneori lămuriri asupra unor chestiuni de protoistorie românească, ne poate duce chiar până în vremurile închegării noastre ca popor.
Brașov - o colecție de cărți poștale de la începutul secolului XX.
Unul dintre obiectivele editurii Paideia a fost înmănuncherea diferitelor bucătării medievale europene, pe spaţii definite de specificităţi zonale, precum Europa mediteraneană (Peninsula iberică şi Peninsula italică), Europa apuseană (Anglia, Franţa, Germania), Europa balcano-bizantină (Bizanţ, Ţara Românească).