CADOURI ALESE este o marcă a Editurii Paideia prin care ea își prezintă edițiile speciale (imprimate pe hârtii speciale, legate manual cu piele și alte materiale prețioase, frumos ilustrate, purtând un ex-libris semnat de pictorul Henry Mavrodin, numerotate, timbrate ștampilate cu însemnele editurii, montate în cutii de piele sau cartoane aparte).
Fiecare dintre aceste produse, bibliofile sau calofile, pot fi destinate, cu titlul cadou,  pentru sine ca obiect de consultat, de admirat sau de păstrat lung timp în colecția de lucruri prețioase a familiei; fiecare carte obiect din colecțiile editurii Paideia poate fi oferit în dar celor apropiați, celor prețuiți, celor aniversați, cu respect și dragoste.
Cărțile obiect sunt creații editoriale prețioase prin ele însele, demne de a fi păstrate sau dăruite. La inițiativa dăruitorului, cartea obiect poate fi însoțită de auxiliare de lux, din categoria băuturilor fine, condimentelor rare, obiectelor de artă, toate sugerate de oamenii noștri, care vă pot deveni consilieri.
Editura Paideia vă propune și servicii de clasă înaltă pentru actul însuși de înmânare a cadoului.
El poate fi ambalat și trimis cu flori și dedicație din partea editurii prin curierul ei special la data, ora și locul precizat.
Prezentarea cărților obiect și toate aceste aranjamente se pot face în "salonul cu frumuseți", un fel de magazin de prezentare al editurii, în urma unui contact pe e-mail sau prin aranjament telefonic direct cu managerul acestui departament.