Sfinți pe sticlă-SAINTS ON GLASS

Produs nou

Temele biblice în ciculaţie orală acum sute de ani au stimulat un geniu popular ingenuu, extrem de activ plastic.

Mai multe detalii

231,00 lei

Optiuni

  • Alba
  • Brosata
  • Engleză
Anul publicării20 cm
Format20 cm

Rareori în stoc, albumul sfinţi pe sticlă –  pictură ţăranească din ardeal – trebuie comandat de fiecare dată când vrem sa facem un cadou de mare gust şi cu subiect plastic.

Temele biblice în ciculaţie orală acum sute de ani au stimulat un geniu popular ingenuu, extrem de activ plastic; canoanele inventate de acesta, expresia grafică uimitoare te determină să gândeşti că, de fapt, tu le aşteptai de mult. Desrămate şi luate în sine, aceste picturi fac o impresie puternică oamenilor înzestraţi cu sensibilitate artistică. [planşele reproduc originale aflate la muzeul naţional de artă, muzeul ţăranului român, fundaţia artexpo, colecţii particulare.]

Putem configura albumul împreună: plecăm de la formatul de bază, 450/320; el va avea însă cel mult 96 de planşe şi cel puţin 30.

Nota de excepţie pe care o face albumul ţine şi de faptul că planşele sunt articulate cu ajutorul unui perfor aplicat la treimea dinspre cotor, astfel încât, dacă posesorul lui vrea sa desprindă o imagine sau alta pentru a o înrăma sau a o face cadou cuiva, ea se poate detaşa, iar marginile generoase vor ţine loc de passpartout.

Treimea dinspre cotor este imprimată cu basme româneşti în versiune engleză, pentru a ilustra caracterul profund şi fabulos al spiritului popular care a fondat aceste creaţii.

Coperta din piele, la faţă, este şi ea articulată printr-un un big larg, purtând o pictură manuală pe sticlă, insertată în piele [la dimensiunile din interior].

Scrie o recenzie

Sfinți pe sticlă-SAINTS ON GLASS

Sfinți pe sticlă-SAINTS ON GLASS

Temele biblice în ciculaţie orală acum sute de ani au stimulat un geniu popular ingenuu, extrem de activ plastic.

21 alte produse in aceeasi categorie: