Bucate tradiţionale Româneşti - Banat si Ardeal

Produs nou

Bucate traditonale romanesti din Banat si Ardeal ilustrata cu imagini din satul traditional romanesc.

Mai multe detalii

150,00 lei

Optiuni

  • Ivoire
  • Hartie ivoire 80 g/mp
  • Brosata
  • Română
  • Engleză
  • Franceză

3 Produse

Este un album care asociază faimose rețete transilvanene prezentate de scriitorul Radu Anton Roman cu frumoase fotografii etnografice vechi, datorate in special școlii Gusti. 

Autorul: este regretat de milioane de oameni care au urmarit timp de un deceniu realizările Emisiunii Bucataria lui Radu la statia Protv si care au in casa Bucate vinuri si obiceiuri romanesti, cea mai importantă carte de cultura etnoculinară. 

Textele sunt fermecătoare, mai ales comentariile care invocă traditiile si obiceiurile rurale, intâmplarile de viață, figurile de intelectuali evocate. 

Cartea este nu numai frumoasă dar si instructivă punând  bucătaria romaneasca in hațișul obiceiurilor, riualurilor, nenumaratelor tradiții tinute dupăcalendar si dupa sinaxar.

Este o carte obiect, de tipul album, cu coperti facute din hartie manuala, legată manual, imprimată pe hârtie ivoar, având toate insemnele unei editii prețioase: fiecare exemplar este inseriat de la A la C si numerotat de la 1 la 50; de asemenea este timbrat cu un exlibris semnat Mavrodin.

Poate fi o carte cadou care poate onora orice intentie cu acest sens. Pentru a accentua caracterul de cadou special ea poate fi pusă intr o cutie cu borduri de piele, elegantă, (personalizată).

Poate fi o carte de comandă pentru biblioteca proprie caz în care poate fi stampilata cu numele autorului si poate purta dedicația editurii pentru aceasta. 

Cumpărarea acestei lucrări o consideram un gest bibliofil, cultivat si onorant.

Există ediții creative bazate care prelucrează aceleași surse de text si ilustratie în alte aranjamente si formate: editie identică dar format a3 ldscape; 

 

Comentarii: este intr adevăr o lucrare facută cu arta care poate deveni un cadou exceptinal pentru prientenii gurmanzi expati, dar pot fi foarte bineromani si straini din romania; asta mai ales ca editia este disponibila in egnleza si francez. 

Hartia manuala de pe coperta este neînchipuit de tandră, pacat de supracoperta apărătoare din cromofan transparent; ilustratia este foarte frumoasă si emotionanta, lucru pe care l am observat pe fata unui prieten foarte bun atunci când l am înmanat drept cadou de ziua lui.

Scrie o recenzie

30 alte produse in aceeasi categorie: