Catalog de produse
Se incarca...
Bucătăria tradițională românească este denumirea pe care o poartă rezultatul sintetizării, în timp, a gusturilor și obiceiurilor gastronomice specifice poporului român.
Album ce conține o colecție de fotografii inedite ale orașului Constanța de la începutul secolului XX.
Autorul este profesor la Facultatea de Filosofie, Universitatea din Bucureşti, membru al Academiei Române. Studiile din această carte sunt o analiză din perspectiva istoriei filosofice a mitologiei româneşti.
În 1841 apărea la Iaşi o „Carte de bucate boiereşti - 200 reţete cercate de bucate, prăjituri şi alte trebi gospodăreşti” în spatele cărora se ascundeau doi boieri: Mihail Kogălniceanu şi Kostache Negruzzi. Cartea de faţă este un rezultat al activităţii practice - reţetele sunt cercate, nu compilate pur şi simplu de prin alte părţi.
Istoria ieroglifică reprezintă o mare alegorie care aduce cititorului cuvântul și gândul lui Dimitrie Cantemir asupra vremurilor sale și asupra naturii umane neschimbătoare peste veacuri.
Acest volum este poate cea mai importantă consemnare unitară a patrimoniului imaterial al poporului român, este o reconstrucţie migăloasă a imaginii lumii după credinţele şi tradiţiile populare româneşti în format monumental.
OEUVRES, SOUVENIRS ION CREANGA este publicatie in limba franceza.
Cartea prezintă o istorie a băuturilor spirtoase, sub numele prin care sunt cunoscute în România: ţuică, pălincă, horincă, vin ars sau rachiu. Este descris procedeul distilării din vremurile de demult, atât în lume cât şi în Ţările Române.
O colectie de harti, prezentate pe hartie manuala, legat manual si cotor de piele.